כריית מטבעות

ציוד לכריית מטבעות – אלה כל השיטות לכריית מטבעות דיגיטליים שחייב להכיר!

ציוד לכריית מטבעות

אז כמו שאנחנו יודעים, כריית מטבעות מתבצעת על ידי כוחות של חישוב שונים ויש מגוון ציוד לכריית מטבעות בשוק.

הכרייה מתבצעת בעצם על ידי פתירה של בלוק נוסחאות שככל שהזמן עובר נהיה קשה יותר ולכן צריך כוח חישוב גדול יותר.

בתחילת הדרך, כשהמטבעות הדיגיטליים עוד היו ממש רק בחיתוליהם (2009-2010), אנשים השתמשו במחשבים האישיים ה"רגילים" שלהם לצורך כרייה.

אבל הבעיה עם זה הייתה, שהחישובים המורכבים האלו, גרמו למחשב שלהם "לעבוד" מאוד קשה, מה שהאיט אותו באופן משמעותי ופגע ביכולת, להשתמש בו למטרות אחרות במקביל.

ובנוסף לכך, הזמן שלקח למחשב "להצליח" ולהיות מתוגמל עבור העבודה שלו, היה גם הוא איטי, פשוט מהסיבה שהמחשב לא היה מספיק חזק לזה.

כיום התחום כבר התפתח והשתכלל, וניתן להשיג מגוון רחב של ציודי כרייה, שנבנו ספציפית למטרה זו – אלה בעצם יחידות מחשוב – לפעמים מעבדים, לפעמים כרטיסים גרפיים, חלקם אף מגיעים עם מערכות קירור מיוחדות להעלאת הביצועים.

יחידות אלה עברו אופטימיזציה לכרייה והם יכולים להתמודדות עם המורכבות של מערכת הבלוקצ'יין.

ציוד כרייה לביטקויין ומטבעות נוספים

כאן אפשר לראות כמה דוגמאות לציוד כרייה ייעודי. וכמו שאמרנו, הוא מגיע במגוון צורות שונות:
⦁ בתור התקני USB קלים לשימוש (אך בדרך כלל גם חלשים).
⦁ בתור מערך של כרטיסי עיבוד/ כרטיסים גרפיים, שעובדים במקביל ומיצרים כוח כרייה גדול יותר.
⦁ יחידות כרייה עצמאיות, שמגיעות מוכנות לפועלה, שכוללות בתוכן את המעבדים ואת הקירור המתאים, ועברו כבר קינפוג ראשוני.
⦁ וכמובן יש עוד מגוון רחב של אפשרויות הכל תלוי בכמה שטח, כסף וחשמל יש לכם לבזבז!

ככל שיש לכורה מסויים, יכולת עיבוד גבוהה יותר, ככה הוא יכול לפתור יותר חישובים בזמן קצר יותר, וכך גם עולה הסיכוי שלו להצליח לפתור בלוקים חדשים לפני כורים אחרים.

איזה כוח עיבוד צריך ?

ככל שלכורה מסויים יש יותר כוח עיבוד, ככה עולה הסיכוי שלו להרוויח מזה ולקבל יותר מטבעות חדשים בתמורה.

בעולם המחשבים (והתעשייה בכלל), ישנו מושג שנקרא "נצילות" – או באנגלית, Power Efficiency, שנמדד ביחידות של וואטים (כמו החשמל שאנחנו מכירים מהבית) ל"הרצים", שזה בגדול קצב העבודה של המחשב, או במילים פשוטות: כמה אנרגיה צריך להשקיע על מנת להפיק תוצר מסוים.

בעולם הכרייה, אנחנו משתמשים בפרוטוקול hash, שזה הפרוטוקול של ההצפנה והקידוד של המערכת, ועל כן הביצועים בעולם הזה, נמדדים ביחידות של כמות hash לשניה, כמו שבבית אנחנו מודדים כמות חשמל – לשעה, כאן אנחנו מודדים כמות קידוד – לשניה.

בשלב זה לא ניכנס יותר מדי לנתונים הטכניים האלו, רק חשוב שתדעו, שמה שבעצם הכי חשוב לכורה, כאשר הוא קונה את ציוד הכרייה שלו, זה לקבל את כוח החישוב הגדול ביותר, ביחס לשימוש שלו בחשמל.

צריך להבין שציוד כרייה ייעודי הוא די יוצא דופן, במובן שהוא צורך הרבה יותר חשמל ביחס למחשבים רגילים.

צריכת החשמל של ציוד כרייה, יכולה להגיע בקלות לפי כמה מצריכת החשמל של מחשב ביתי רגיל.

זוהי גם הסיבה שאנחנו בדרך כלל נראה הרבה יותר כורים שפועלים ממדינות שבהן צריכת החשמל היא זולה (כמו סין, איסלנד, ארגנטינה), מאשר במדינות שבהן החשמל נחשב ליקר יחסית (ספרד, דנמרק, גרמניה).

בסין למשל, יש כיום "חוות כרייה" מאוד גדולה, שמאגדת בתוכה כמות אדירה של ציוד, בצורת אלפי יחידות עיבוד, שעובדות במקביל על תחזוקת המטבעות והרשת, והיא נחשבת לאחת מחוות הכרייה הגדולות בעולם.

זה בהחלט לא מתאים ל"אדם הרגיל" או לעיסוק פרטי וחובבני, והיופי הוא, שגם אין בזה ממש צורך.

חוות הכרייה, והכורים המסחריים, מאפשרים לאנשים פרטיים, להצטרף לחוות הכרייה שלהם, בעזרת חיבור מרחוק, כלומר חיבור מהבית או מכל מקום אחר.

פול כריית מטבעות

פול כריית מטבעות עובד בצורה  שהאדם הפרטי, מצטרף ל"פול" כרייה, כלומר קבוצה של אנשים שעובדים ביחד, שכל אחד מהם מספק את הכוח הכרייה שיש ברשותו (שבדרך כלל חלש), וביחד, בשילוב של הרבה אנשים, מגיעים לכוח כרייה גדול יותר ומשמעותי.

יש מספר חברות שמספקות את השירותים האלה, והם גם דואגות לכל התקשורת הישירה מול רשת הבלוקצ'יין, ומספקות את הקוד והתוכנה שצריך, כדי לבצע את הכרייה מהציוד הפרטי שלך, ישירות לפול המשותף.

בצורה זו, כולם עובדים ביחד, ומצליחים לבצע פעולות הרבה יותר ריווחיות, והתמורה מתחלקת בין כל המשתתפים, כמובן בהתאם לכוח האיבוד שכל אחד מהם מביא לפול.

החברות שמספקות את השירותים האלה, גוזרות קופון קטן, אך הן גם מספקות שירות ואופציה להרבה "לקוחות" קטנים, שבלי השירות הזה, לא היו מצליחים לבצע כרייה ולהגיע לביצועים שכאלה.

 

מקור צילום – Crypto360

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button