מערכת הבלוקצ'יין – זו הצורה שהיא עובדת והסיבה שהיא פורצת דרך בתחומה!
מערכת הבלוקצ'יין
מערכת הבלוקצ'יין (בתרגום חופשי – שרשרת הבלוקים).
הבלוקצ'יין היא מערכת שפיתח סטושי נאקאמוטו, שהצליחה לפתור כמה בעיות מרכזיות, שעד לאותה תקופה מנעו ממטבעות דיגיטליים להתפתח ולהפוך למשהו רציני וסחיר, שאנשים באמת מאמינים בו וכוח הכלכלי שלו.
מערכת הבלוקצ'יין שינתה לגמרי את כללי המשחק לגבי המטבעות הדיגיטליים, והצליחה לשכנע אנשים שיש כאן מערכת בטוחה ואמינה לניהול הכסף שלהם.
אז מה הקשר בין הבלוקצ'יין למטבעות דיגיטליים ?
בואו נתחיל מהבסיס ונבין – מהי מערכת הבלוקצ'יין, ומהו בדיוק הקשר שלה למטבע הביטקוין?
הבלוקצ'יין היא המערכת שמפעילה את הביטקוין (וכיום, גם עוד הרבה מטבעות אחרים). אפשר לומר שהביטקוין, הוא בעצם כמו סוג של "אפליקציה" שרצה על "מערכת ההפעלה" שנקראת בלוקצ'יין.
אם נפשט לרגע את העניין בצורה בסיסית, אז כדי לנהל את המטבע הזה שנקרא ביטקוין, צריך לשמור אוסף של מידע רב ולנהל אותו (לדוגמה: ההיסטוריה של המטבעות, למי יש כמה, איזה עסקאות נערכו, וכו'). הבלוקצ'יין היא המערכת שעל גביה כל האינפורמציה הזו מנוהלת, מאובטחת ומקוימת.
דרך נחמדה להמחיש מהי מערכת הבלוקצ'יין ביחס הביטקוין, זה לחשוב על רכב. מצד אחד יש לנו את המנוע והשלדה של הרכב, שהם החלק המכאני שדואג שכל המערכת תעבוד ומאפשר לנו להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. מצד שני יש לנו את סוג הרכב והעטיפה שלו, שאני אומר עטיפה, אני מתכוון לדגם הרכב, לצורה שלו, לצבע הפח וכו'.
מערכת הבלוקצ'יין היא כמו המנוע והשלדה של הרכב, מה שמאפשר להכל לעבוד, בעוד שמטבע הביטקוין עצמו, הוא דגם הרכב והעיצוב שלו, כמו מאזדה או מרצדס לדוגמה.
אבטחה חזקה והצפנה ללא תחליף
מערכת הבלוקצ'יין היא זו שמספקת את יכולת העברת המידע בין המשתמשים, את ההצפנה, הביזור, והאבטחה.
הביטקוין, הוא המטבע עצמו, ה"כסף" שאיתו סוחרים ומבצעים עסקאות – מה שבא במגע ישיר אייתנו, עם המשתמשים.
וכמו שקורה ברכב, כאשר אנחנו מתעסקים עם מטבעות ביטקוין, אנחנו לא באים במגע ישיר עם המערכת ההפעלה שלו, כמו שאנחנו לא באים במגע עם המנוע ושלדה של הרכב כאשר אנחנו נוהגים בו. הדברים כבר מוכנים ועובדים מעצמם.
השימוש במטבע עצמו מתבצע בצורה מאוד פשוטה וקלה למשתמש – מתקינים תוכנת ארנק (Wallet) – התוכנה שאיתה מנהלים את המטבעות האישים שלנו, ואפשר להתחיל לקבל ולשלוח מטבעות.
אבל לפני שאתם רצים להעביר את מיטב כספכם לשם, חשוב להבין איך מערכת הבלוקצ'יין עובדת, מה עומד מאחורי הטכנולוגיה של המטבעות הדיגיטליים, איך הכל עובד, וממה חשוב להיזהר.
נקודת המפנה בהיסטוריה של מערכת הבלוקצ'יין.
מערכת הבלוקצ'יין היא סוג של נקודת מפנה בהיסטוריה שלנו.
יש סביבה המון באזז בתקופה האחרונה, ואפילו יש קולות שטוענים שצריך להעניק לה פרס נובל (רק שבינתיים אין אף אחד שידרוש את הפרס, אלא רק אנשים שמתנדבים לקבל את הפרס בשמו של המציא סטושי).
למעשה, החידוש שהבלוקצ'יין הביא איתו הוא כל כך גדול, שאפילו אנשים שלא מאמינים בפוטנציאל של המטבעות הווירטואליים רואים אותו כ"הדבר הגדול הבא" לאחר המצאת האינטרנט.
כבר כיום אפשר לראות את מערכת הבלוקצ'יין נכנסת בהדרגה לפיתוחים חדשים בתחומי הרפואה, החקלאות, מסדי הנתונים, שימור המידע, אבטחה, ניהול סחורות, ועוד תחומים רבים שאין להם שום נגיעה ישירה למטבעות דיגיטליים.
אולי כיום, כבר מוצאים לבלוקצ'יין המון שימושים ופיתוחים אחרים, אבל צריך לזכור שהיישום הראשון אי פעם של המערכת הזו, היה מטבע הביטקוין!
היתרון של בלוקצ'יין בניהול מטבעות וירטואליים.
אז מה בעצם הופך את מערכת הבלוקצ'יין, לטובה כל כך לניהול המטבעות הדיגיטליים?
ראשית, המערכת תוכננה ספציפית בתור תשתית למטבע הביטקוין, והיא הייתה המערכת הראשונה שנתנה פתרון לחסרונות שהיו עד אז במטבעות הדיגיטליים.
ישנם שני דברים בסיסים שהופכים את מערכת הבלוקצ'יין לפלטפורמה מוצלחת עבור מטבעות דיגיטליים:
⦁ המערכת מבוזרת לחלוטין, מערכת שאין עליה שליטה או פיקוח של אף גוף מרכזי, מה שמאפשר יצירת מטבע דיגיטלי מבוזר גם כן, ובין-לאומי.
⦁ המערכת מאובטחת ברמה מאוד גבוהה, מערכת הבלוקצ'יין מאוד חסינה בפני פריצות, והיא משתמשת בשיטת אבטחה ייחודית ופורצת דרך שמאפשרת לכל הצדדים לנהל את המטבעות שלהם בצורה בטוחה.
סטושי בנה מערכת שלא מצריכה אמון בין אנשים, מפני שאם אתה לא מכיר אף אחד, אתה לא יכול לסמוך על אף אחד.
ובכך נולדה מערכת שלא מצריכה "לתת אמון" או "לסמוך" על אף צד שלישי.