המטבעות הדיגיטליים שמונפקים על ידי הבנקים מגיעים – וזה מה שצריך לדעת!
המטבע הדיגיטלי של הבנקים
מטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין, אתריום וקרדנו מדוברים המון בחודשים האחרונים על שיפור בטכנולוגיות שהם עוברים ועליות וירידות חדות.
בינתיים, בשקט בשקט וללא תשומת לב מיוחדת הבנק המרכזי של ארצות הברית (CBDCׂ) עובד נמרצות על גרסאות דיגיטליות של מטבעות לאומיים והמרת למטבע דיגיטלי בעל אותו ערך, ההבדל העצום הוא האחסון שלהם, במקום להחזיק אותם כארנק דיגיטלי ייעודי, פשוט אפשר לאחסנם בטלפון שלכם.
איפה זה עומד ?
כבר 5 מדינות בארצות הברית עברו תהליך של השקה של מטבע ועוד יכנסו ויגיעו בדרך, ועל פי החישוב נראה שבשנים הקרובות כחמישית ממדינות העולם ינפיקו מטבע דיגיטלי שייצג את הכסף שלהם.
אחד המטבעות המובילים במירוץ הוא היואן הדיגיטלי של סין שכבר נוסח בהסכמים והגיע כבר לשווי של 5 מיליארד דולר.
באמריקה עדיין חוקרים את האופציות לפיתוח של המטבע אך המערכת הפיננסית כבר מבינה שהזמן לא עומד לטובתם, וחוסר פיתוח של מטבע דיגיטלי מוסדר דולר שיפותח על ידי המדינה והבנקים – עלול להשאיר אותם אחורה במרוץ ויגרום לזליגה של כסף החוצה מרכש של מטבעות זרים.
למה זה טוב ?
עלייתו של ה-CBDC (מטבע מחליף דולר מוסדר) יכולה לערער על הסדר העולמי של המטבע, אך מצד שני יכול לעזור מאוד לביצוע של רכישות ללא המרות מטבע וביצוע מהיר יותר שלהם באמצעות קניית המטבעות, מה שישפר את ההשקעה במגוון רחב של תעשיות באמריקה שיפתחו אופציה זו.
אם ארצות הברית לא תפתח מטבע ייעודי משלה שיעזור להחליף את הדולר היא עשויה להפגע בעתיד משלל עסקאות קנייה ומכירה של מגוון מוצרים שיעבדו רק בדרך זו.
פיתוח המטבע יכול לייצר היתרון מקומי עצום לארצות הברית.
יהיה ניתן לתכנן תשלום של מטבעות לשירותי רפואה, או מזון וכמובן גם להחריג מוצרים מסויימים כמו סיגריות – על כן יש לפתח מטבע שיתאים לסוג האוכלסייה והסחר שמשתמשים בו.
מה שאמריקה צריכה לשים עליו את הדגש זה להכנס לתחום כמה שיותר מהר ולהכתיב את הפרטיות שבו על מנת שיהווה פנינת דרך אתית לבניית מטבעות נוספים של מדינות.