סוגי ארנקים דיגיטליים – אלה הם 5 ארנקי הקריפטו שאתם חייבים להכיר!
סוגי ארנקים דיגיטליים
יש כמה סוגי ארנקים דיגיטליים שחייבים להכיר וכמובן איך להשתמש בהם בחוכמה ובזהירות על מנת לשמור על הכסף שלנו.
קודם כל חשוב לציין שברמת המשתמש/הלקוח, העבודה עם ארנקים דיגיטליים היא מאוד אינטואיטיבית ופשוטה!
כל תהליכי הכרייה, ההצפנה, אימות העסקאות וכו' , מתרחשים כאן "מאחורי הקלעים" ולא מצריכים מאיתנו שום ידע טכני או פעולות מיוחדות. למעשה, ביצוע פעולות עם הארנק הדיגיטלי, זה הרבה יותר פשוט מאשר לבצע פעולה באתר הבנק שלכם.
איך תהליך הרישום מתבצע ?
כדי לפתוח את החשבון שלכם ולהתחיל לסחור בביטקוין או כל מטבע אחר, כל מה שצריך לעשות זה להירשם לארנק ולהתחיל לעבוד!
ההרשמה היא מאוד זריזה וקלה, וברגע הרישום לארנק, ברוב המקרים הוא כבר יהיה מוכן לפעולה ו"טעון" בכל המידע הרלוונטי הנדרש לו, שאותו השיג מהאינטרנט מבעוד מועד.
הארנקים עצמם מתחלקים למספר סוגים – חלקם פיזיים, כלומר ממש חומרה שמתחברת למחשב כמו סוג של Disk On Key חכם, וחלקם יושבים על הרשת ומוכנים לשימוש מיידי, כמו איחסון מידע ונתונים ב"ענן", משהו שהפך למאוד נפוץ בתקופתינו.
בואו נסקור את סוגי הארנקים שיש בשוק:
ארנק דיגיטלי ברשת (ארנק "ענן")
זהו הארנק הנפוץ ביותר כיום בקהילת משתמשי המטבעות הווירטואליים. ארנק זה לא מותקן על אף מחשב או מכשיר ספציפי, אלא – הוא יושב על ענן מאובטח ברשת.
היתרונות כאן הם ברורים: ארנקים כאלו מציעים זמינות ונגישות מאוד גבוהה מכל מקום, ואתה בעצם יכול לגשת לארנק שלך מכל סמארטפון או מחשב עם חיבור לאינטרנט, ללא צורך אפילו להתקין עליו שום דבר, מה שמוסיף הרבה נוחות בשימוש.
אבל החיסרון הוא, שהזמינות והנגישות מהווים גם סוג של סיכון – כי בסופו של דבר מדובר כאן על מאגר נתונים שיושב על רשת האינטרנט וזמין לגישה מכל מקום, מה שאומר שלפחות באופן תיאורטי ניתן גם לפרוץ אליו.
יחד עם זאת, צריך לציין שיש כיום הרבה חברות רציניות בתחום, שדואגות לרמת אבטחה והגנה גבוהות מאוד.
דוגמאות לארנקים אלה
ארנק block chain
ארנק BINNANCE
ארנק דסקטופ
הארנק הזה הוא תוכנה שמתקינים על המחשב האישי, שמיועדת לשימוש על מחשב אחד בלבד (לא ניתן להתקין אותה על יותר ממחשב אחד).
היתרון העיקרי בארנקים מסוג זה, הוא שכל עוד אנחנו מנתקים את המחשב שלנו מהרשת, המידע לא נגיש לאף אחד שלא מגיע פיזית ישירות למחשב – מה שהופך אותו למעט יותר מאובטח מארנקי ה"ענן" שהזכרנו כרגע.
מצד שני, החסרונות של הארנק הזה הוא, שאם תהיה תקלה רצינית כלשהי במחשב, או שהוא יפסיק לפעול מסיבה כלשהי, אנחנו עלולים לאבד את הכסף שלנו:
⦁ אם שהמחשב יקבל ווירוס,
⦁ אם הדיסק הקשיח ייהרס,
⦁ אם המחשב שובק חיים פתאום,
⦁ או אפילו במקרה של פריצת אבטחה אפשרית.
כל אחד מהתרחישים הללו מסכן את הארנק שמותקן על המחשב, עם כל המטבעות שנמצאים בתוכו – מה שאומר שאם הלך המחשב, הלך הארנק!
בנוסף לזה, גם צריך לדאוג לשדרג את התוכנה של הארנק כל זמן ולוודא שאנחנו מחזיקים בגרסה העדכנית ביותר.
למרות היתרון הקטן באבטחה שארנק דסקטופ מציע, אנחנו באופן אישי לא ממליצים על הדרך הזו.
ארנק אפליקציה
ארנק שמותקן כאפליקצייה על הסמארטפון שלך, כאשר הארנק יושב על טלפון אחד בלבד, שאליו הוא "משוייך " בצורה בלעדית.
בטלפונים שתומכים בכך, אפשר כיום להיכנס לארנק בצורה מאובטחת באמצעות שימוש בטביעת אצבע, כתחליף לשם משתמש וסיסמה.
הפשטות בשימוש, והיתרון האבטחתי הקל שבא עם השימוש בטביעת אצבע, הם יתרונות מאוד נחמדים שארנקים מסוג זה מציעים, אבל מצד שני חשוב גם לא לשכוח את החסרונות:
התלות שלנו בטלפון הופכת לגדולה מאוד במצב כזה, ובעצם יוצר מצב שיש לנו מכשיר אחד בלבד שבו יש גישה ל"כל החיים שלנו": חשבונות אימייל, פייסבוק, תמונות, חשבון הביטקוין שלנו, ססמאות וכד'. ואם המכשיר הזה יגנב, יאבד או יתקלקל מסיבה כלשהי – אנחנו נהיה בבעיה די רצינית!
מצד שני החסרון הזה גם לא צריך להדאיג אתכם יותר מדי, כי כל עוד דואגים לבצע גיבוי של המכשיר, תמיד אפשר לטעון את המידע לטלפון חדש או חלופי, ולהחזיר את הארנק שלכם לפעולה במהירות.
כיום כבר קצת קשה יותר מבעבר להבדיל בין ארנק אפליקציה שתוכנן ספציפית כ"אפליקציה נטו" מלכתחילה,
ובין אפליקציות של ארנקים דיגיטליים אחרים, שנוצרו ע"י חברות שמנהלות ארנקים דיגיטליים, כאפליקציה תואמת לסמארטפונים.
ארנק קר
ארנקים אלה מתחלקים ל-2 קטגוריות.
- ארנק מודפס.
- ארנק על התקן USB
היתרונות העצומים בארנק קר הם זה ללא ספק רמת האבטחה הגבוהה שלו, בהתקן יו אס בי, הארנק תמיד איתכם וכמעט בלתי אפשרי לפרוץ אליו.
בארנק מודפס יש לכם פיסת נייר עם קוד שמוכיח את הזכות על המטבעות שברשות שלכם.
הבעיה בארנקים אלה היא זמינות של המסחר בלייב ושמירה עליהם – איבדתם את הארנק אין לכם את הכסף, אסטרטגיה של מסחר זו מתאימה בעיקר לסוחרים בעלי המון מטבעות בעלי ערכים גבוהים שרוצים לשמור על הכסף שלם בטוח ולא סוחרים על בסיס שבועי.
סוגי ארנקים דיגיטליים – שורה תחתונה
אז אלו הם 5 סוגי הארנקים, כל אחד עם היתרונות והחסרונות היחסיים שלו. יש הרבה אפשרויות מצוינות בשוק, וכל אחת מתאימה לדרישות ולצרכים אחרים, אבל לא חשוב באיזה סוג ארנק תבחרו בסופו של דבר – זכרו שמאוד מאוד חשוב להתנהל נכון עם המידע הסודי שלכם, ולדאוג שתמיד יהיה לכם גיבוי לארנק הדיגיטלי שלכם, לכל צרה שלא תבוא.
מה לעשות, Shit happens – לפעמים אנשים שוכחים את הססמאות שלהם, מאבדים את הטלפון, נהרס להם המחשב, ועוד 1,001 סיפורים ובעיות שעולים על כל דמיון… לכן תמיד לכו על בטוח וגבו את הארנק שלכם, כי ביום מן הימים (ואפילו בעתיד הלא רחוק) המטבעות הבודדים שיש בו, יכולים להיות שווים הרבה מאוד כסף!
מקור תמונה – © 2018 QuoteInspector.com