כריית מטבעות

מה זה כריית מטבעות דיגיטליים – ואיך אפשר להרוויח מכך כסף ?

מה זה כריית מטבעות דיגיטליים

מה זה כריית מטבעות דיגיטליים ? מיהם בדיוק הכורים ואיך פעולת הכרייה מתבצעת? ולמה זה חשוב לרשת של הביטקוין ומטבעות נוספים.

למעשה פעולת הכרייה חשובה לכל מערך המטבעות מהסיבה שהיא אחראית על התפקוד התקין שלה ולמעשה גם על זכות קיומה.

לפני שאנחנו ממשיכים, חשוב לנו לציין, שלא כל "משתמש" ביטקוין הוא כורה, ממש לא.

הכורים הם בעצם סוג של "משתמשים מתקדמים" או "עובדים" במערכת. אך עדין כל מי שרוצה יכול להפוך ולהיות כורה, זה לא הכי פשוט, אך זה גם ממש לא מסובך.

יחד עם זאת, מי שרוצה לסחור במטבעות דיגיטליים כמשתמש רגיל, שרק מקבל ושולח כסף לפי רצונו או סוחר בו מול מטבעות אחרים, יכול לעשות זאת בלי שום בעיה.

מהי המשמעות של פעולות הכרייה

יש לכורי המטבעות 2 היבטים חשובים בהשפעה על עולם הסחר הדיגיטלי במטבעות.

  1. הם מתחזקים את הרשימות של הביטקוין – את "ספר החשבונות" של המערכת (מה נקרא גם ה-Ledger), שבו מתועדת ונרשמת באופן מסודר כל העסקאות במערכת.
  2. הם מאבטחים את המערכת בכך שהם מאמתים כל עסקה ועסקה, ומוודאים שהיא חוקית ותקנית, ושאף אחד לא מחבל במערכת.
    פעילות הכרייה היא הכרחית לקיום המערכת, ממשום שרק באמצעותה הרשת יכולה לעבוד בצורה מבוזרת, ולקיים סדר ורישום שמוסכם על כולם.

למה לכרות מטבעות וירטואליים

הכורים לא עוזרים לרשת "רק בגלל טוב ליבם", אלא הם מתוגמלים על ידי המערכת עבור ה"עבודה" שהם עושים (או יותר נכון, המחשבים שלהם), וכך בעצם יוצא ששני הצדדים יוצאים נשכרים, והאינטרס של כולם נשמר בצורה הכי טובה.

מצד אחד, הרשת תלויה בכורים, שימשיכו לקיים ולאבטח אותה, ומצד שני, הכורים רוצים לתרום למערכת כדי להנות מהתגמול שהם מקבלים ממנה, עבור העבודה שלהם.

ככה שבמובן מסויים, אפשר לומר שנוצר פה סוג של "שוק עבודה" או "מקצוע מודרני" חדש עבור הרבה אנשים, שיכולים להתחיל לעסוק בכרייה מתוך מטרה להרוויח או לייצר לעצמם הכנסה מסוימת מביטקוין או ממטבעות אחרים.

למה קוראים להם כורים בכלל ?

למה בכלל קוראים לחבר'ה האלה "כורים"?
אם ננסח את זה בצורה פשוטה, זה בגלל שדרכם נכנסים למערכת מטבעות חדשים.
דרך טובה להבין את הרעיון הזה, היא להסתכל על מטבעות ביטקוין כעל גושי זהב גולמיים שקבורים באדמה.

כמו שבעולם הפיזי, על מנת לייצר מטבעות זהב, היינו צריכים ללכת לחפור בהרים ובמעמקי האדמה, להשקיע המון מאמץ, ולהשתמש בציוד מכני כבד ובכוח אדם רב – ככה גם הכורים הדיגיטליים, צריכים להשקיע הרבה משאבים, כוח עיבוד, וזמן, על מנת לכרות מטבעות דיגיטליים חדשים.

אחת הטעויות הנפוצות בקרב אנשים שעוד לא מכירים לעומק את עולם הבלוקצ'יין והכרייה, היא שהכורים "מוצאים או "מייצרים" מטבעות חדשים בעצמם, בכך שהם מבצעים כל מיני פעולות מתמטיות מורכבות – אך חשוב לנו לומר שזה לא מדויק, ובעצם לא ממש נכון!

האמת היא שכורים לא "מוצאים" או "מייצרים" מטבעות בעצמם – הם פשוט מקבלים אותם מהמערכת, כתמורה עבור העבודה וההשקעה שלהם.

מה זה כריית מטבעות דיגיטליים – שורה תחתונה

אז כדי לקבל את התמונה המלאה, בואו קודם כל נבין מה אומר המושג הזה, "כרייה".

פעולת הכרייה:

פתירת חידות מתמטיות מורכבות, כחלק מתהליך אימות העסקאות ברשת הבלוקצ'יין, שבגלל רמת הקושי שלהן, דרושות לפתירתן זמן וכוח עיבוד רב ממחשבו של הכורה.

בכל פעם כשכורה מצליח לפתור חידה מתמטית, ולאמת עסקה חדשה שמצטרפת לשרשרת הבלוקים, הרשת מתגמלת אותו על כך בעמלת העברה ובכמות מסויימת של מטבעות חדשים ש"נכרו", ומועברת אליו לחשבון (ומכאן גם מגיע השם 😊).

פעולת הכרייה היא חלק קריטי ממנגנון ההגנה והאבטחה של המערכת, וברגע שכל הכורים בעולם, מבצעים את הפעולות הללו במקביל, ובכך מאמתים כל עסקה ועסקה, בעצם מתקבלת "כיפת הגנה" מאוד חזקה על כל המערכת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button